Voer vogels, niet de ratten

Uncategorized

Wie heeft het niet gedaan met (klein)kinderen, vogels voeren. Toch komen er op steeds meer plekken een verbod op het voeren van vogels. U kunt zelfs een boete krijgen als u toch voert waar dit niet is toegestaan. Zoek uit in uw gemeente of en waar zo’n voerverbod van kracht is.

Waarom is zo’n voerverbod er?
Als er teveel ”voer” is en de vogels eten het niet meer op, dan is het wachten op plaagdieren zoals ratten. Deze ratten zorgen voor overlast en brengen gezondheidsrisico’s met zich mee. Om die reden hebben steeds meer gemeentes zo’n verbod op voeren ingesteld.

Mag het dan nergens meer?
Op de aangewezen plekken waar een verbod is niet. Je privé tuin daar mag je vogels blijven voeren. Voer vogels alleen wat ze direct op kunnen eten. Hele broden eten ze niet, dit blijft ook te lang liggen waardoor schimmel ontstaat. Schimmel is slecht voor vogels en daar kunnen ze ziek van worden of zelfs dood aan gaan.

Je kan vogels verwennen door in de dierenspeciaalzaak speciaal vogelvoer voor tuinvogels te kopen. Als je een netje pinda’s haalt, haal dan het netje eraf en stop de pinda’s in een houder. Vogels raken vaak verstrikt in deze netjes.

Beschimmeld en grote stukken brood. Doordat het te lang blijft liggen, komen er plaagdieren op af.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.